Wie ben ik?

Ik ben Ann Van den Heuvel, een echte levensgenieter die veel enthousiasme uitstraalt en altijd met een glimlach rondloopt. Want voor mij maakt een positieve attitude het leven zoveel mooier. Oprah Winfrey spreekt over ‘live in the moment’ en omdat ik haar als één van mijn grootste voorbeelden zie, is deze slagzin ook een beetje mijn levensmotto.

 

Nadat ik mijn bedrijfje “happy2organize” on hold heb moeten zetten ga ik nu mijn verhaal delen via deze blog waar ik inspirerend zal schrijven over hoe ik glimlachend door het leven stap... no matter what...

 • Mijn leven ~ genieten van happy momenten ~ Enjoy the little things in life
 • Mijn woning ~ happy met minder spulletjes ~ Less stuff = More freedom
 • Mijn lijfje ~ zonder suiker een happy brein ~ Happy Bright & Free

Reeds op jonge leeftijd ontdekte ik mijn twee grote passies: winkeltje spelen en mijn omgeving & leven beter en slimmer organiseren. Beide doe ik al jaren. Door mijn eigen levenservaringen heb ik stap voor stap ondervonden wat het is om zelf georganiseerd en opgeruimd te wonen en daarbij heel veel voordelen ontdekt.

Vandaar dat ik het steeds het woord “happy” gebruik. Ik geloof er enorm in dat we allemaal kunnen starten bij het begin en dat is in je eigen woonomgeving waar je dagelijks vele uren doorbrengt. Geeft deze woonomgeving je een “happy” gevoel dan ben ik er van overtuigd dat de rest van al je dromen en doelen waar kunnen worden… zolang we er aan willen blijven werken en dit dan ook stap voor stap.

 

Ben ik altijd even happy? Nee hoor, maar weet je… als je start bij het begin ontdek je wat het leven voor je kan betekenen, wat jij kan bereiken, doelen & wensen waarmaken. Telkens als ik terugkijk ben ik mega trots op wat ik tot hiertoe heb mogen bereiken. Door kleine stapjes te ondernemen, door te zetten en vooral nooit op te geven kijk ik met trots terug en zie ik veel positieve ontwikkelingen die mijn toekomst mee mogen bepalen.

 

Ik luister graag naar mensen. Daar haal ik energie uit. En iedereen die ik op mijn weg ontmoet, beschouw ik als een meerwaarde. Met mijn berichten hoop ik jou te inspireren om er ook gewoon aan te beginnen en het niet langer uit te stellen.

 

Laat mij je stap voor stap meenemen in een eenvoudig, happy & gezond(er) leven.

 

Veel leesplezier!

PS: Je kan me altijd bereiken via mail: ann.happy2organize@gmail.com

Mijn ervaringen

 • happy2organize : Met super veel enthousiasme gaf ik regelmatig workshops en dit ook online via mailings. Ik vond het ontzettend fijn om leden tips en tricks te geven, ze aan de slag te laten gaan en dat ze daarbij mochten ontdekken dat niet alles in 1 keer hoeft te gebeuren. Dat genieten van het leven écht belangrijk is, dat hebben we ook op de cursus geleerd door middel van kleine happy momenten te leren herkennen. Mijn motto is: niets moet en alles mag… doe alles stap voor stap, kleine (opruim)momenten gaan je goesting geven in meer zodat ook jij daarna tijd zal vrij hebben om de leukere dingen in het leven te doen. Nu heb ik mijn bedrijfje omgezet naar een persoonlijke blog happy2organize: My Simple Happy Life by Ann waar ik mijn eigen ervaringen deel zodat ik hopelijk nog heel wat volgertjes kan blijven inspireren.

 • Basisjaar De mens : Gezondheid is een deel van mijn leven. Gezondheid staat bij mij gelijk aan een goeie energie, zin in het leven hebben, gezondere keuzes maken zodat je je goed in je lijfje voelt.

 • Certified Organizational Specialist : In 2018 heb ik mij bijgeschoold bij Cassandra van “ClutterBug”. Daar heb ik nog meer bijgeleerd over welke type opruimers er bestaan, hoe je deze stijlen samenbrengt als gezin. Daarbovenop nog meer geleerd over het integreren van schema’s en lijsten. Ook het implementeren van online sessies.

 • Professional Organizer - OpruimCoach : In 2015 heb ik de opleiding “Professional Organizer” (OpruimCoach) succesvol gevolgd bij Els Jacobs, De Huishoud Coach, te Utrecht.

 • WeightWatchers Coach : 5 jaar heb ik met veel enthousiasme wekelijks meerdere cursussen gegeven. Cursisten naar een gezondere levensstijl begeleiden was super leuk. Een gezondere levensstijl start in mijn ogen in je eigen woning. Leef je in happy & georganiseerde ruimtes dan kan een gezondere levensstijl snel volgen.

 • Femma : Voor Femma heb ik op regelmatige basis de cursus ‘Start to Organise’ gegeven. In deze interactieve sessies liet ik deelnemers nadenken over hun eigen situatie met tips om efficiënt op te ruimen en zo orde te brengen in de chaos. Na de cursus gingen ze meteen aan de slag.

 • Store Management : Meer dan twintig jaar heb ik alle mogelijke functies in retail doorlopen. Klanten verwelkomen in een mooie opgeruimde winkel en zorgen voor een goede organisatie achter de schermen geven mij het meeste voldoening. Daarnaast is het super leuk om collega’s op te leiden want alles begint met het doorgeven van ervaring. Bijna 18 jaar was Esprit mijn 2de leven, zij hebben me naar het Belgisch zeetje doen verhuizen en daar heb ik met heel veel plezier 8 jaar hun super mooie winkel mogen runnen samen met een fantastisch team. Daarna heb ik 3 jaar het "feel good" gevoel van Brax mogen doorgeven. Binnenkort zal ik "choose the good life" mogen ontdekken bij Holland & Barret.

 • Cruises : Vijf jaar van mijn carrière werkte ik als boutique manager op cruiseschepen. Daar heb ik geleerd hoe het is om te leven in een kleine ruimte en met weinig middelen. Een kajuit en twee koffers, meer had ik niet. Maar dan besef je ook dat je eigenlijk niet veel nodig hebt.

 • Verhuizen : In mijn leven ben ik regelmatig verhuisd. Voor mij primeert locatie altijd, wat als gevolg had dat ik steeds kleiner en compacter ging wonen. Daarbij is een goede organisatie cruciaal. Mijn huidige woonplaats omvat 45 vierkante meter gezelligheid, eenvoudig & handig georganiseerd daarbij gelegen in een toplocatie aan ons Belgisch zeetje.

 • Au Pair : Als au pair in Boston maakte ik kennis met de drukte van jonge kinderen. Een heel fijne tijd! Kinderen en chaos, het gaat vaak samen. Het was voor mij een ideale leerschool om mijn organisatie skills te gebruiken. Bergen kinderspeelgoed kreeg ik zonder problemen onder controle.