Een positieve bril tijdens deze moeilijke tijden

Gepubliceerd op 2 april 2020 om 20:40

Wat zeg je? Een positieve bril opzetten tijdens moeilijke en crazy tijden zoals nu? Hm ja…. Zeg ik dan met een klein bang stemmetje. Is dat gemakkelijk? Oh nee… dat zal ik ook nooit beweren. Is het doenbaar? Misschien wel… een klein beetje…. toch? Wat denk je? Ga je met een open mind eventjes meelezen? Opgelet! Kan je je niet openzetten voor een klein beetje positieve momentjes tijdens deze onvoorstelbare tijden…. Lees dan zeker niet verder. No hard feelings! Beloofd!

 

Dankjewel dat je mijn woorden verder wil lezen en weet a.u.b. dat ik gewoon vanuit mijn hart spreek en dat ik ALLE begrip heb voor iedereen zijn persoonlijke situatie. Ik blijf het zeggen… iedereen heeft het op 1 of andere manier moeilijk in deze crazy Corona tijden… De super hard werkende mensen die nog steeds dagelijks aan de slag moeten blijven, op de baan, op de eerste lijn, thuis met gans je gezin, alleen,… De mensen die niet mogen gaan werken en ook degenen die boos uit de hoek komen hebben het ook moeilijk. De hardste velletjes voelen zich “anders” en hebben misschien ook wel angsten voor nu en of de toekomst. Dus voordat je denkt dat iemand het gemakkelijker heeft dan jou… hmmm ik zou het echt niet durven zeggen. Misschien op het zicht ja… maar onderliggend? Ik ga er mij niet over uitspreken en blijf empathie hebben voor alle situaties.

 

Een paar weken geleden werd ik een “doemdenker” genoemd… wauw… dat kwam binnen! Het was iemand die mij nog maar een paar keer gezien had en mij duidelijk nog niet écht kende. Alhoewel…. Ik ben mij er wel van bewust dat ik inderdaad ook wel een negatief kantje heb maar dat ik daar kei hard aan werk om dat zo min mogelijk naar boven te laten komen. Bij deze… was het duidelijk niet gelukt, ik had het eerlijk gezegd ook niet door dat ik zo in een negatief spiraal zat. Toch leuk als mensen hun hart op hun tong hebben en dan iets zeggen waarvan je eventjes stil van kan worden.

 

Hoe doe je dat nu… dit onvoorstelbare leven door een positieve bril bekijken wanneer je het eigenlijk best wel moeilijk hebt met heel deze situatie. Het is voor iedereen anders en ik kan enkel over mezelf spreken dus wat helpt mij…

 

Wanneer ik mij onrustig en/of angstig voel dan vecht ik daar eerst wel wat uren/dagen tegen, dan ineens valt mijn euro-tje en vraag ik mezelf af of ik de situatie kan veranderen… huh… nee??? Dus zal ik de situatie enkel kunnen aanvaarden en werken met de middelen die we hebben en waar we misschien al super lang mee aan het oefen zijn. Ik ga dan op zoek naar positieve dingen in mijn omgeving. Lees maar mee….

 

  • Als ik mezelf in de spiegel zie dan glimlach ik naar mezelf. Klinkt raar maar in deze tijden moet je echt goed voor jezelf zorgen. Zie ik mezelf altijd even graag? Nee hoor, soms steek ik mijn tong uit en dan moet ik spontaan lachen.

 

  • Als ik ga wandelen dan zoek ik fijne dingetjes, een bloemetje, een vogeltje, de rust, strandcabines met een leuke naam, een beertje… en al wandelend geniet ik uiteraard ook van de zonnestralen, van de strakke wind en ja… ik probeer echt te glimlachen naar iedereen die ik tegenkom. Nee… ik krijg niet altijd een lachje terug maar dat is oké… ik doe het eerst en vooral om mezelf beter te voelen.

 

  • Als ik met mijn maaltijden bezig ben dan word ik oh zo blij dat ik nu in deze tijden nog zo kleurrijk & gezond kan eten. Doordat mijn maaltijden nog goed en voedzaam zijn hou ik mijn “goestingskes” onder controle… welke goestingskes? Ik beloof het… daar schrijf ik echt nog wel een keertje over :)

 

  • Als ik naar buiten aan het staren ben zie ik ineens een fazant aan de overkant van de weg lopen… ja echt waar! Nog nooit eerder heb ik dat gezien.

 

  • Als ik na mijn lees-momentje mijn plaats in de zetel verlaat en ik kom terug dan heeft mijn katje mijn plaats ingenomen…. Zo schattig! Wie huisdieren heeft herkent dit wel, ze zijn slim en hebben een super grappig kantje.

 

  • Als ik boodschappen ga doen hou ik me aan de opgelegde regels en geef ik iedereen voorrang die duidelijk niet opzij zouden gaan en ik glimlach! We hebben toch tijd. Ik ben oh zo blij dat er nog veel gezonde voeding in voorraad is, dat mijn uitgaven best nog te doen zijn. Ik word elke dag creatiever in de keuken en nee… ik vind koken nog altijd niet leuk… maar mijn eten moet wel lekker en voedzaam blijven anders komt dat “goestings-monster” terug op bezoek en dat wil ik echt niet ;)

 

  • Als ik moet poetsen en geloof me dat doe ik ook echt niet graag, zet ik wat foute muziek op en zeg ik… hopla… begin er snel aan en voordat ik het besef is het allemaal weer spic & span… zo leuk om klein te wonen met heel wat minder spulletjes dan vroeger.

           

  • Als ik naar het nieuws kijk, ik doe dat nog maar 1x per dag, dan focus ik op de positieve boodschappen. Als je er op begint te letten doen de nieuwsmensen hun uiterste best om ook positief te blijven in deze crazy tijden.

 

  • Als ik….

Wel… ik kan nog uren verder gaan… nu is het aan jou… nu mag jij je eigen positieve lijstje beginnen opbouwen. Ik ben super benieuwd! Moest je zin hebben… Deel je lijstje gerust op mijn FB pagina: https://www.facebook.com/mysimple.happylife.ann

 

Ik hoop dat je iets aan mijn woordjes hebt, in deze tijden heb je vooral contact nodig. Uhm nee… geen fysiek contact dat mag nu niet :) je een beetje afzonderen kan eventjes leuk zijn maar een gesprekje met aan beide kanten een luisterend oor kan af en toe toch heel veel deugd doen dus… heb jij nood aan een gesprekje/luisterend oor. Stuur me gerust een berichtje en ik bel je op wanneer het past.

 

Laten we met ons allen deze moeilijke periode door een positieve(re) bril bekijken. Wie zoekt die vindt. In het begin zal je misschien een verrekijker moeten gebruiken ;-) Als je dagelijks blijft oefenen ga je uiteindelijk zelfs geen brilletje meer nodig hebben en nee… het leven moet niet en zal niet altijd happy en positief zijn. Als je je er maar aan kan optrekken om zodoende de moeilijker momenten “iets” gemakkelijker door te komen.

 

Heb je in je omgeving mensen die ziek zijn dan wens ik je heel veel sterkte en stuur ik je een extra virtuele knuffel. Positief zijn is dan wel het laatste waar jij aan wil/kan denken. En dat is ook oké! Wanneer jij er klaar voor bent zal je later zeker ook aan dat positieve(re) lijstje willen werken.

 

Verzorg je goed en zorg voor elkaar, blijf zoveel mogelijk lachen, wees dankbaar voor de kleine dingetjes en benoem ze dagelijks voor je gaat slapen. Bekijk & leef je leven dag per dag. Pieker niet over de toekomst. Hou contact met iedereen die je dierbaar is. Als je mensen op een afstand ziet… glimlach, begroet hen… je kan voor iedereen op elk moment het “zonnetje” zijn.

 

Lieve groetjes,

Ann


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.