Met de voetjes omhoog

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 20:22

Eigenlijk wist ik niet goed #watteschrijven… maar in Februari 2020 heb ik met mezelf afgesproken dat ik elke 2de en de 20ste van de maand een blog zou publiceren. Ja… Ik weet het, den 2de maart heb ik al gemist omwille van mijn druk leventje. Vandaag had ik dat excuus niet hé :)

Waarom de 2de en de 20ste? Wel… ik hou van nummer 2.. omdat we nu in 2020 zitten dacht ik, al die 2’s gaan me de moed geven om te blijven schrijven en mensen daarbij te inspireren ook al heb ik geen eigen bedrijfje meer.

 

Vroeger had ik eens gelezen als je veel “22:22” ziet op digitale klokken,… dan zou dat willen zeggen dat alles goed komt! Men noemt dat eigenlijk Engelen boodschapjes…Ja… je kan er mee lachen of niet, het heeft mij vroeger heel veel geholpen om bij moeilijk situaties het “licht” te zien en er in te blijven geloven hoe moeilijk het ook was… dat alles maar dan ook alles altijd goed komt… ik zag die 2’tjes verschijnen en mijn neermoedige gedachten gingen plots van… okidoki… we moeten erdoor en erin blijven geloven dat het goed komt.

Dan zei ik tegen mezelf: Kop op Ann! Glimlachen en doorgaan… Er zijn heel wat ergere dingen in het leven… en vanaf toen zijn alle herhalende 2’tjes speciaal gebleven voor mij.

Nu dacht ik begin dit jaar…. Waaauw 2020 zal magisch worden… euh ja… hmmmm waar zal ik beginnen. De tijden zijn nu ZO snel aan het veranderen, wie had dat ooit kunnen voorspellen. Hadden we ons hierop kunnen voorbereiden? Hmmm… ik denk het niet en misschien ook beter van niet… We krijgen nu alle soorten opdrachten en we hebben geen tijd om erover na te denken! We moeten er gewoon door en er op vertrouwen dat alle aanbevelingen helpen zodat het sneller dan later goed zal komen! En dat met zo weinig mogelijk slachtoffers.

 

Ik denk dat we moeten toegeven dat iedereen het op 1 of andere manier echt wel moeilijk heeft op dit moment.

 

Je bent technisch werkloos, je bent/moet nog steeds aan het werk blijven, je hebt schrik om ziek te worden, je kan niet naar je (groot)ouders/kleinkinderen/vrienden, je voelt je eenzaam, je hebt geen moment van rust doordat iedereen van het gezin thuis is, je denkt angstig over wat er nog gaat/kan gebeuren, …

 

In welke situatie we ook zitten, denk dat we vooral heel veel begrip moeten hebben voor elkaars situatie en dat we moeten blijven geloven dat we ook dit aankunnen. Samen staan we sterk! Samen heeft de maatschappij al vaak bewezen dat we heel veel aankunnen. Ook dit gaan we later met trots kunnen doorvertellen…

 

Ik lees elke ochtend een positieve affirmatie uit het boekje: Wees lief voor jezelf ~ elke dag een affirmatie van Louise Hay. Het tekstje van vandaag wil ik heel graag met jullie delen:

“Waar ik ook kijk, zie ik schoonheid”

Schoonheid is overal. Natuurlijke schoonheid komt voort uit elk bloempje, uit de patronen van gereflecteerd licht op het water, uit de rustige kracht van oude bomen. De natuur ontroert, vernieuwt en verfrist me. Ik vind ontspanning, blijdschap en heling in de eenvoudigste dingen van het leven. Als ik met liefde naar de natuur kijk, vind ik het gemakkelijk om met liefde naar mezelf te kijken. Ik ben een deel van de natuur en daarom ben ik mooi op mijn eigen, natuurlijke manier. Waar ik ook kijk, overal zie ik schoonheid. Vandaag resoneer ik met alle schoonheid in het leven.

 

Wat kan je nog doen om je verstand eventjes op nul te zetten en te blijven glimlachen? Ik laat mijn verbeelding gaan… en ja… de volgende dingen vind ik zelf heel leuk om te doen: enne… ben jij nog dagelijks aan het werk… de laatste tip is speciaal voor jou…

 

Lees dat boek dat je al zolang hebt willen lezen… Oh wacht… heb je zoveel boeken liggen en je kan niet kiezen? Hou het simpel en begin met de eerste die je aanspreekt! Vertrouw me… eens je de smaak te pakken krijgt gaan er nog velen volgen en ja… je gaat er echt tijd voor vinden.

 

Haal die kleurtjes en stiften uit de kast en kleuren maar, je hebt zeker en vast een kleurboek (voor volwassenen) in de kast liggen. Nee? Op het internet kan je ook kleurplaten vinden… print er maar snel eentje en kleuren maar…

 

Zet de muziek een tikkeltje harder en dansen maar. Mijn katje vind het super fun als ik samen met haar wat gek doe op ja… mijn favoriete muziek van dit moment… foute muziek… ja lach maar!!! Ik vind dat niet erg. Ik amuseer me en doe lekker gek in mijn eigen kot :) Sinds kort heb ik terug een radio en kan ik gans de dag naar Q-fout luisteren… zalig!!!

 

Speel een spelletje met je kinderen en/of huisdieren, ik zal het met mijn katje moeten doen. Geen probleem hoor, die vind dat zalig…. Achter balletjes lopen, soms denk ik dat ik een hondje heb in de vorm van een pluizig katje…. Oh ze is zo lief en vindt het fantastisch dat ik nu veel thuis ben.

 

Doe een lenteschoonmaak en verwijder ineens de spulletjes die je niet gebruikt, die niet meer passen en die je helemaal niet blij maken.

 

Maak maaltijden met alles wat je nog in de vriezer/voorraadkasten hebt zitten, zo kan je die ook eens goed uitpoetsen.

 

Ga vooral niet hamsteren, wij zijn geen eekhoorntjes en gaan niet in winterslaap. Misschien zou je wel in lenteslaap willen gaan maar geen betreur… let op de kleine positieve dingetjes in de natuur… een bloemetje, een vogeltje, een glimlach van de medemens op afstand, een mooi berichtje op Sociale Media, ...

 

Hou eens in de gaten hoe lang je met bepaalde producten toekomt, hoe lang doe je eigenlijk met 1 WC rol… sorry… ik kon het niet laten :) Maar ook haarproducten, gezichtsproducten, tandpasta, bepaalde voedingsmiddelen… een kleine voorraad is zeer zeker aan te raden, maar weet je eigenlijk hoe lang je met alles toekomt?

 

Hou contact met je naasten…. Video chat via Messenger, FaceTime of Skype. Het is super leuk om elkaar regelmatig te blijven “zien”. Mijn internet laat me een beetje in de steek maar geen nood, ik heb ongelimiteerde belwaarde dus bel ik elke dag iemand op waar ik al lang geen contact meer met heb gehad en ja… dat is zalig om mensen zo te verrassen… Heb jij behoefte aan een babbeltje? Laat het me weten, ik maak heel graag tijd voor je vrij.

 

Ik kan zo nog heel lang doorgaan…. Maar ik heb zo een “klein beetje” de indruk dat mijn tekst wat lang aan het worden is… om het af te leren toch nog eentje…

 

Als laatste… zorg voor jezelf en leg de voetjes af en toe eens omhoog. Probeer te genieten van stille momenten om zo terug op adem te komen. Misschien ontdek je wel dat je heel trots bent op alles wat je nu wel kan doen. Wat je anders zou willen aanpakken in de toekomst. Waar je tijd voor vrij wil gaan maken enne… ben je met meerderen in huis…. Verwen elkaar en vraag ook om jou eens te verwennen met een moment van stilte… Voetjes omhoog… een lekker kopje koffie of thee en ja… wil jij daar nog een koekje bij dan moet je dat zeker doen… Ik zal je niet tegenhouden ;)

 

Lieve mensen, het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Wees lief voor elkaar en dankbaar voor de kleine happy momentjes, ze zullen je kracht geven om deze tijd te overwinnen.

 

Dankjewel aan iedereen die geen keus heeft en aan het werk moeten blijven. Jullie zijn mega toppers!

Goeie moed aan iedereen die verplicht thuis moet blijven

Laat elk ons steentje bijdragen en luister naar de aanbevelingen…

Blijf in je kot, hou afstand, ga alleen winkelen, lach naar je medemens, was je handen, hamster niet, wees solidair en zorg voor jezelf & elkaar,…

 

Oja… wie weet kom ik al terug op den 22ste… De 2’tjes blijven me moed geven… ik blijf erin geloven dat het allemaal goed komt… Jij ook?

 

Lieve groetjes,

Ann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Leen Van Leugenhaeghe
2 maanden geleden

Ik probeer elke dag te wandelen, mocht ge zin hebben?🌷