Wie is Ann - Welkom op mijn blog

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 22:00

Welkom op mijn nieuwe blog: happy2organize: My Simple Happy Life

Hier ga ik schrijven over hoe ik mijn leven, woning & lijf aanpak… m.a.w. hoe doe ik dat? Ik zal je alvast iets verklappen... Na heel veel “oefenen” hou ik het tegenwoordig super simpel en bekijk de uitdagingen van het leven het stap voor stap :)

Wie ben ik en hoe ben ik als Noorderkempen’s meisje aan het zeetje terechtgekomen?

 

In 1971 ben ik geboren te Hoogstraten. Waar ik tot mijn 25ste altijd graag heb vertoefd.

 

Ik ben een echte levensgenieter die veel enthousiasme uitstraalt en altijd met een glimlach rondloopt. Want voor mij maakt een positieve attitude het leven zoveel mooier en ook gemakkelijker.

 

Reeds op jonge leeftijd ontdekte ik mijn twee grote passies: winkeltje spelen en mijn omgeving & leven beter én nog slimmer te organiseren. Beide doe ik al jaren. Door mijn eigen levenservaringen heb ik stap voor stap ondervonden wat het is om zelf georganiseerd en opgeruimd te wonen. En eerlijk gezegd… elke dag leer ik nog steeds bij.

 

Misschien kan ik er nog een 3de passie aan toevoegen: eten, snoepen, snacken :) en dat ik hierdoor vanaf zeer jonge leeftijd een professionele jo-jo-er ben geweest. Gezond eten? Ja, dat wou ik wel maar blijkbaar vond ik “diëten” toch leuker…. Alles of niets! Wanneer ik weer een “happy” lijfje had, dan kon ik weer heel de wereld aan en… ja… de jo-jo-er kwam dan ook weer te voorschijn.

 

Op 30 jarige leeftijd had ik heimwee naar het buitenland, als 21 jarige ben ik nl een jaartje “au pair” geweest in Boston, Amerika. Waar ik op super leuke kindjes heb mogen passen, de Engelse taal goed heb leren beheersen en waar ik mega veel heb leren eten. Oooh het was ook allemaal zo lekker. Ken je Amerika? Alles maar dan ook echt alles in het groot. Ook de lijfjes zijn daar allemaal wat groter dus had ik niet echt door dat ook ik “groter” was geworden…. Oeps

 

Met goeie moed had ik dus weer mijn valiezen gepakt om bijna 5 jaar op cruises te gaan werken, 9 maanden op zee, 3 maanden België. Hard werken als Boutique manager, met gelukkig mijn eigen slaapplekje… een super kleine kajuit. Hoe kleiner mijn kajuit was, hoe leuker ik het vond. Raar maar waar. Alleen dacht ik toen nog dat ik veel spullen nodig had. Heel veel van mijn spullen hebben half de wereld rondgereisd en heb ik daarbij soms veel moeten betalen om mijn spullen en extra spulletjes (souvenirs) terug thuis te krijgen.

 

Ja… hoe zeg je het alweer… al doende leert men?

 

Ook mijn lijf was alweer veranderd, weet je nog? Ik was nog steeds een professionele jo-jo-er en had na mijn cruise leventje mijn hoogste gewicht ooit bereikt… ondertussen ook een ganse garderobe verzameld in alle maten, herken je dit?

 

Mijn appartement in Deurne, Antwerpen van 60m2 was super gezellig en ik had veel “opslagruimte” gecreëerd, nog steeds denkende dat veel spulletjes mij gelukkiger zouden maken.

 

Toen kreeg ik de kans om naar het zeetje te verhuizen, na een tijdje “op kot” te zitten had ik besloten om mijn appartement in Deurne, Antwerpen te verkopen en heb ik heel veel geluk gehad om terug te kunnen investeren in een eigen plekje aan zee. Mijn happy 40ste verjaardag ‘s cadeau voor mezelf.

 

Woepie doepie! Wat was ik blij toen ik mijn 45m2 stekje aan zee helemaal naar mijn zin kon inrichten. En… Oh boy… nog steeds vond ik het nodig om “al” mijn spullen een plaats te geven, mijn ganse garderobe in verschillende maten moest uiteraard ook weer mee en ik maar denken dat ik heel goed kon organiseren want ja… al mijn spulletjes waren weggewerkt, netjes uit het zicht… Oeps :)

 

In 2012 ben ik kat-mama geworden van mijn allerliefste assistente Emily. Een mega lieve Britse korthaar blue point.

 

Van 2013 tem September 2019 heb ik in bijberoep gewerkt als Opruim Coach, Professional Organizer & Weight Watchers Coach m.a.w. Ik had mijn eigen bedrijfje “happy2organize” waar ik als Home, Life & Health Organizer/Coach veel mensen heb mogen begeleiden naar een happy, healthy en georganiseerd leventje. Helaas ben ik daarmee moeten stoppen omdat er andere prioriteiten in mijn leven zijn gekomen. Vandaar dat ik nu deze blog lanceer zodat ik je misschien toch nog kan inspireren om aan dat happy, healthy & georganiseerd leventje te blijven werken.

 

Na alles wat ik in mijn leven heb mogen meemaken besef ik meer en meer dat ik misschien toch wel…

 

  • Gelukkiger kan zijn met minder spulletjes.
  • Dat een leven met gezonde voeding en zonder (eet)verslaving best doenbaar is.

 

En… ja… dat we soms keuzes moeten maken waar we op het eerste gezicht niet echt gelukkig van worden maar als we dat alles met een glimlach blijven doen valt het heus wel mee.

 

Mijn vervolgverhaal?

 

Ik ga nog veel te vertellen hebben want ik sta voor de grootste uitdaging in mijn leven. Mijn happy home aan zee gaat een mega grote renovatie tegemoet wat wil zeggen dat ik een serieuze lening bij moet nemen en 10 maanden samen met mijn Emily mijn stekje moet achterlaten en iets anders gaan huren voor die periode.

 

Na vele donkere maanden… alles te wikken en te wegen heb ik besloten om er met mijn volledige “happy mind” er voor te gaan. Ik ga de uitdaging aan, ga er veel van (bij)leren en heel veel over schrijven. En ik ga vooral blijven glimlachen… Beloofd!

 

Ik hoop je bij deze te mogen inspireren en dat je kan genieten van mijn geschreven woordjes. Je bent gewaarschuwd…. Korte teksten schrijven… dat staat niet in mijn woordenboek… oepsie doepsie :)

 

Graag tot een volgende keer.

 

Lieve groetjes,

Ann


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Veronique
4 maanden geleden

Hallo Ann, blij terug je verhalen te lezen. Ik dacht nog aan je deze week. Toen ik besefte dat ik best nog eens een opruimactie moet doen🙈.
Ik kijk al uit naar je vervolg.
Fijne avond

Maddy Dupont
4 maanden geleden

Oh Anneke blij weer deel uit te maken van jou happy leventje , ik kijk er naar uit nog meer te lezen veel succes in alles wat je doet dikke pluim voor jou

Nicole Roelans
4 maanden geleden

Ann, wat ben jij toch een toffe madam!

Slabbinck martine
4 maanden geleden

Weer een nieuwe uitdaging, altijd leuk en inspirerend om jouw verhalen te lezen, jij geeft een boost als we met een dipje zitten, dank u wel Ann

Daisy
4 maanden geleden

Haaa, super leuk dat je weer aan het bloggen bent gegaan. Ik kijk al kei-erg uit naar het vervolg. Succes!!!

Annick Oostvogels
4 maanden geleden

Goed bezig lieve Ann,
Ik ben jouw fan!
Groetjes
Annick X