Mijn "happy home" aan zee

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 22:00

Ben jij gelukkig wanneer je thuis bent? Kom je er tot rust? Heb jij een favoriete plaats in huis waar je graag verblijft. Krijg jij een glimlach op je gezicht wanneer je bepaalde plaatsen in je woning binnenstapt? Wat maakt het eigenlijk zo gezellig in een woning? Ik neem je mee naar mijn "happy home" aan zee…

Toen ik mijn 40ste verjaardag mocht vieren heb ik het geluk gehad om mijn “happy home" aan zee te kunnen kopen. Nu, na 8 jaar gaat ons gebouw een serieuze renovatie tegemoet en heb ik eens goed moeten nadenken of dat mijn woonplaats mij nog wel zo gelukkig maakte.

 

Wonen aan zee is super top, ver weg wonen van mijn familie, dat is uiteraard iets minder maar wanneer ze met zen allen naar het zeetje komen genieten we wel volop van een mega coole dag. Dan leven we met volle teugen “in” het moment.

 

Na heel lang twijfelen, vele donkere momenten, alle voor én nadelen op te sommen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn “happy home aan zee” nog een tijdje wil houden en daar heb ik dan ook heel veel voor over…

  • Een 2de job om de financiële (donder)wolk te kunnen overbruggen, dankbaar dat er flexi-jobs zijn.
  • #happymetminderspulletjes komt nu zeer goed van pas want ik zal zoals ik heb geschreven in mijn vorige blog; 10 maanden ergens anders moeten gaan wonen en ik zal heel weinig spulletjes mogen/kunnen achterlaten.

Daar ik “betalen” voor opslagruimte een beetje dom vind wanneer je je budget in het oog moet houden ben ik momenteel al mijn spulletjes onder de loep aan het nemen en beslis ik of dat ik het wil houden of wegdoen.

 

Hoe beslis ik of ik iets wil houden? Voor mij is het super simpel…

            Vind ik het nog leuk…

            Gebruik ik het regelmatig…

            Vind ik het niet erg om het product te onderhouden…

            Past het bij mijn levensstijl op dit moment…

Ik moet toegeven dat ik al een aantal jaren mijn spulletjes aan het bekijken en herbekijken ben en elk jaar gaat het gemakkelijker en gemakkelijker… echt waar!

Weet je… als het tijd is om deze fantastisch wereld te verlaten kan je je spulletjes echt niet meenemen en als ik dan denk aan mijn familie en vooral de petekindjes die mijn gerief gaan moeten uitzoeken dan hoop ik dat ze daar met plezier naar mogen uitkijken en leuke herinneringsmomenten aan zullen beleven. Toch iets om over na te denken… niet?

 

Wat maakt het nu zo gezellig in je woning? Waar kom je tot rust? Heb jij een favoriete plaats in huis waar je een blij gevoel krijgt. In welke plaats krijg jij de grootste glimlach op je gezicht?

 

Vanaf ik de deur opendoe krijg ik eigenlijk al een happy gevoel. Ik zie leuke accessoires hangen begin dan al meteen te lachen en… uiteraard komt mijn katje me tegemoet gelopen en lach ik nog meer :)

Ik heb een leuke plaats in de woonkamer waar ik lees… waar ik nadenk en waar ik af en toe dus ook nog een beetje tv kijk. Een heel klein beetje maar want sinds ik op mijn budget moet letten heb ik geen “gewoon” tv abonnement meer en kijk ik enkel via “streaming” wat wil zeggen dat je niet meer gans de dag voor de tv kan luieren m.a.w. binge-watchen behoort tot het verleden… en ja… ik geef het toe… ik mis het af en toe J

Mijn slaapkamer is super rustgevend. Geen rommel in het zicht! Echt een kamertje om in te “slapen” en tot rust te komen.

Mijn kleine compacte keuken heb ik ook omgetoverd tot een rommelvrije ruimte… zo goed als niets op het aanrecht. Alles heeft zijn plaats in de kasten. Wat ik dagelijks nodig heb is super handig te nemen en vooral ook zeer gemakkelijk terug te plaatsen.

 

Het enige dat ik graag in het zicht heb liggen zijn mijn boeken omdat die me echt blij maken en ja… ze geven me op 1 of andere manier rust. Ik heb er wel eens over nagedacht om ze toch allemaal weg te doen. Uiteindelijk werd ik wakker en zag dat mijn boeken een soort van kunstwerk zijn…. netjes op kleur gezet en ooh… als ik daar naar kijk daar word ik nu echt gelukkig van. Dus nee… ik hou een mooie collectie en ze mogen gezellig op kleur blijven staan.

 

En ja… tuurlijk kan het bij mij wel eens een overrompeling zijn… vooral met papieren, boekjes enne… to do lijstjes!!! Yep… perfectie bestaat niet hoor ;-)

 

Waar kom jij tot rust in je huis? Heb jij al zo een plaats in huis of staat het op je wensenlijst?

 

Ik vind dat iedereen recht heeft op een happy home, of je nu eigenaar bent of een woning huurt… iedereen kan zijn woning leuk maken en je een blij gevoel geven… een meubeltje meer of minder… een kleurtje hier of daar… meer of misschien minder accessoires… minder spulletjes en misschien meer ruimte in de kasten zodat je geen tijd verliest met het “zoeken” naar spulletjes…

 

Wat denk je? Kan jij al zeggen van YES ik woon in een "happy home" of zeg je hmmmm… ik zou toch nog een beetje willen veranderen?

 

Doe het gewoon, verander en experimenteer. Bij mij is het duidelijk dat kleur, rust & ruimte mij blij maken… en… als laatste is het nu super leuk om zonder stress aan mijn gezonde(re) levensstijl te werken… Ja… eentje zonder (toegevoegde) suikers. Wordt vervolgd :)

 

Lieve groetjes,

Ann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

caroline deprez
3 maanden geleden

Hey Ann, ja ik volg je nog altijd. Nu terug kunnen lezen wat je doet blijft fijn. Uw uitdaging, manier van aanpak. Zoals je zegt altijd en overal met the big smile 😌. Wens je veel succes toe, en laat maar komen die lange verhalen 😘

Annick
3 maanden geleden

Fijn om te lezen Ann! Awel, dat ga ik ook proberen te doen se, het overbodige overboord en een hamster zijnde, starten met wat te ontspullen. Dank je wel ! X